La colombe zingt programma ‘Hopes & Dreams’

Een programma over levenskracht en schoonheid

Hoop houden, en stug door blijven dromen over een mooie toekomst. Daar gaat het programma ‘Hopes & Dreams’ over. De Britse componiste Helen Ostafew neemt de luisteraar in ‘Endymion’ mee naar de droomwereld van maangodin Diana. De teksten zijn van Henry Wadsworth Longfellow en vertellen over hoe Diana naar Endymion kijkt terwijl hij slaapt. Je kunt er een metafoor in zien voor de eeuwenoude fascinatie van de mens voor de maan. Of je gewoon laten meevoeren door de melodieuze muziek. Een van de delen uit Ostafews ‘Requiem for Humanity’ is het Lux Aeterna (letterlijke betekenis: eeuwig brandend licht). Alhoewel de oorspronkelijke tekst gebruikt wordt in een Katholieke uitvaartmis, krijgt de tekst in dit Requiem een heel andere lading wanneer als laatste deel geen traditioneel ‘in Paradisum’ wordt gezongen, maar de zin:

‘Birth is not a beginning, death is not and end. There is existance beyond limitation, there is continuity without a starting point’

Emily Dickinson zag een heel ander perspectief op hoop. De Amerikaanse dichteres omschreef het in een gedicht eens als ‘a thing with feathers’. De bekende uitspraak inspireerde Henk Stoeten tot de compositie ‘HOPE’, die tijdens het concert in première zal gaan. De Utrechtse componist Diederik van der Laag schreef vorig jaar het stuk ‘I Hope You Grow’, op tekst van Emily Vierthaler. Door de fijne interactie tussen tekst en muziek voelt het stuk als een eindeloze stroom van bemoediging, liefde en compassie.

Kaartverkoop:
Kaarten kosten 17,50 euro (regulier) of 12,50 euro (sociaal tarief*). Tot 18 jaar: 5 euro. *Mocht je heel graag komen kijken, maar vormt de toegangsprijs een drempel: geen probleem. Dan koop je gewoon een kaart tegen sociaal tarief.

Reserveren kan via de onderstaande links:
Zaterdagavond 1 oktober, 20.30 – Ontmoetingskerk Enschede

Zondagmiddag 2 oktober, 16.00 – Stadsklooster Utrecht